Implantáció

Tények és tévhitek, amit a páciensek rosszul tudnak az implantációról. Minden fontos információ egy helyen, ami segít megalapozott döntést hozni a beavatkozásról!

Implantáció

Tények és tévhitek, amit a páciensek rosszul tudnak az implantációról. Minden fontos információ egy helyen, ami segít megalapozott döntést hozni a beavatkozásról!

Ne reklámok alapján döntsünk!

A fogbeültetés napjainkban már rutinszerű, mindennapos beavatkozás, de sajnos nagyon sok körülötte a téves információ. A legnagyobb baj, hogy esetenként félrevezetőek a reklámok is. 

A legfontosabb, hogy legyen körültekintő, aki fogbeültetésre vár, és ne csak az ár döntsön! Nem szerencsés, ha valaki telefonon kért, vagy a reklámban látott ár alapján választ rendelőt a beültetéshez.

Mennyibe kerül?

Több száz féle implantátum létezik, ezek implantátumcsaládok. Én azt a hasonlatot szoktam felhozni, hogyha valaki autót akar vásárolni, akkor nem úgy telefonál a kereskedésbe, hogy mennyibe kerül önöknél egy autó? Az implantálásnál, miután ez nem olcsó beavatkozás – ellentétben a sokszor megtévesztő reklámokkal –, ajánlatos a fogorvossal személyesen, a vizsgálattal egyidejűleg megbeszélni, hogy az adott esetre milyen implantátum javasolt. Ha rám hallgatnak, soha ne az implantátum árát kérdezzék (mert az félretájékoztatásra adhat okot). Azt kell megtudni, hogy mire a szájban van a fog és azt használni tudja a páciens, az mennyibe kerül. Így olyan árat fognak kapni, ami mindent (nem csak az implantátum díját) tartalmaz. Mert sajnos lehet, hogy a hirdetésben csak egy alapárat tüntetnek fel, és a rejtett költségek sokkal magasabbak, mint az implantátum ára. 

Felmerülő plusz költségek

Nagyon fontos tudni, hogy kell-e csontot pótolni, vagy esetleg építeni az implantáció előtt. Vannak olyan speciális esetek, amikor valóban azonnal lehet a foghúzással egyidejűleg implantátumot behelyezni, de ez nem általános. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a meghirdetett azonnal terhelhető implantálás alatt a kezelőorvos mit ért. Ilyenkor az implantátumra ideiglenes műanyag, kíméletesen terhelhető pótlás kerül, amit az implantátum teljes csontosodása után lehet és kell végleges pótlásra cserélni, tehát ezek nagyon komoly pluszköltségek. Az implantátumok behelyezése előtt megelőző panorámaröntgen vagy CT-vizsgálat ajánlott, és a műtét után javasolt a kontroll röntgen elvégzése és értékelés.

Implantáció a 1st Dent Fogászaton

Az első konzultáció díja 10 000 Ft, mely később jóváírásra kerül a beavatkozás végösszegéből. A teljes beavatkozás díja: 150 000 Ft-tól (az implantátum márkájától függően). Pontos, részletes árajánlatot az első konzultációt követően tudunk adni.

Kérjen időpontot konzultációra!

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca. 91. 9. emelet 1. Kaputelefon: 3910 és harang jel
 

Telefon: +36 1 801 2848, +36309428738

E-mail: info@1st-dent.hu

Rendelési idő:
Hétfő-Péntek: 9-19h
Egyeztetés alapján hétvégén is.

Betegfogadás bejelentkezés alapján!

Kérjen visszahívást!