Fogmegtartó kezelések

Magasan képzett szakorvosaink a legmagasabb szintű technológia és legkiválóbb alapanyagok használatával akár élethosszig tartó megoldást kínálnak fogászati jellegű problémáira, legyen szó fogtömésről, gyökérkezelésről vagy implantációról. Olvasson tovább és ismerje meg szolgáltatásainkat!

Fogmegtartó kezelések

Magasan képzett szakorvosaink a legmagasabb szintű technológia és legkiválóbb alapanyagok használatával akár élethosszig tartó megoldást kínálnak fogászati jellegű problémáira, legyen szó fogtömésről, gyökérkezelésről vagy implantációról. Olvasson tovább és ismerje meg szolgáltatásainkat!

Fogtömés

Rendelőink a fogtöméseket szintén olyan anyagokkal is végzik, amelyek esetében nem látszik, hogy a fog kezelve volt. A fogtömésnél a fog restaurációját kell elvégezni, ez történhet olyan anyagokkal, amelyeket a rendelőben kever össze az asszisztensnő, és a puha, formálható anyagokat a fogorvos helyezi be a kialakított kavitásba (lyukba), és vagy az anyag saját maga keményedik meg, vagy egy lámpa segítségével – mint katalizátor – nyeri el végleges kemény állapotát.

A másik megoldás, amit sokan „életre szóló tömésnek” neveznek, az úgynevezett inlay-k és onlay-k. Ilyenkor a fog romló részét kitisztítja a fogorvos (kifúrja), utána erről lenyomatot vesz, és az erre felkészült fogtechnikai laboratórium elkészíti a kavitásba (lyuk) beragasztandó porcelán vagy kemény műgyanta, esetleg arany stb. tömést. Ennek nagy előnye, hogy a fog eredeti állapotát és funkcióját lehet vele sokszor hosszú távra visszaállítani.

Fogpótlás

A fogpótlások fontosságát az adja, hogyha a kihúzott fogakat nem pótolják, akkor a szomszédos fogak elkezdenek a foghiány felé dőlni, valamint a szemközti fog a hiány irányába (az alsó a felső felé, a felső az alsó felé) kiemelkedik. Ez pedig az esztétikai szempontokon túl a rágás elégtelenségéhez, valamint parodontológiai problémákhoz, illetve foglazuláshoz vezethet.

Megkülönböztetünk fix (koronák, csapos fogak, hidak, implantátumok stb.) és kivehető (részleges és teljes műfogsorok) fogpótlásokat.

FIX FOGPÓTLÁSOK

A korona a lecsiszolt fogra felkerülő, az eredeti foggal lehetőleg megegyező nagyságú és színű fogpótlás, amely készülhet többek közt fémkerámiából (porcelán), műanyagból (akrilát, műgyanta), cirkonból stb. Hídról beszélünk abban az esetben, ha két meglévő fog között egy vagy több foghiány van, ilyen esetben a hiányt határoló két fog mint „hídpillér” funkcionál, és a köztes részt fog formájú, úgynevezett hídtagokkal íveljük át. Sokszor a mozgatható vagy kissé mozgó fogakat is hídba foglaljuk össze. Ha az egész fogsort a sok különböző foghiány miatt egyben egy híddal oldjuk meg, akkor beszélünk körhídról. Minden ilyen esetben – miután nem lehet és nem is szabad általánosítani – orvosaink részletes, mindenre kiterjedő tervet mondanak, mutatnak, készítenek.

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOK

Amennyiben valakinek több foga hiányzik, és még vannak saját fogai, de nem akarja (nem engedi) lecsiszolni ezeket, és implantátumot sem vállal, akkor ezeknek a fogaknak a pótlására úgynevezett részleges kivehető fogsort készíthetünk, amelynek anyaga speciális „szájálló”, allergiát nem okozó műanyag vagy fém lehet. Ha teljes fogatlanságról van szó, akkor beszélünk teljes fogsorról, ennek anyaga szintén sokféle lehet, és különböző, az anyag erősítésére, terhelhetőségének fokozására alkalmas segédanyagok állnak rendelkezésre. A teljes foghiány esetén a fogsorok rögzítésére is sokféle megoldást biztosítanak rendelőink.

Fogszabályozás

Gyerek- és felnőtt fogszabályozást egyaránt végzünk a rendelőinkben. Sokan felnőtt korban jönnek rá, hogy szeretnék szabályoztatni a fogaikat, de nem akarják, hogy mások lássák, hogy készülékük van. Erre megoldás a láthatatlan készülék, amit valóban nem lehet észrevenni, csak legfeljebb húsz centiméter távolságból. A fogszabályozás elején már meg lehet mondani, hogy mikorra érhető el a végleges eredmény, illetve hogy milyen eredmény várható.

Gyermekfogászat

Szeretettel várjuk a család legkisebb tagjait is. Rendelőnk szakorvosai amellett, hogy igen magas szakértelemmel bírnak, kedves, közvetlen, barátságos természetükből fakadóan képesek oldani a kicsik félelmét, szorongását, így a fogászati kezelések az ő számukra sem jelentenek többé stresszt. 

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés lényege, hogy a fog belsejében lévő gyökércsatornából preventív szempontból az élő, vagy fájdalom esetén a gyulladt, esetleg elhalt ideget eltávolítja a fogorvos, kitisztítja a gyökércsatorná(ka)t, és esetenként a végleges gyökértömés előtt egyszer vagy többször legyógyszerezi azokat. A gyökértömés akkor lesz eredményes, ha a tömés hermetikusan minden kis rést kitöltve a gyökércsúcsig ér. Erre már a fogorvosláson belül szakosodás történt, az ezzel foglalkozó fogorvos az endodontus. A gyökérkezelés pontosságához nagy segítséget nyújt a CT. Azokban az esetekben, amikor netán nem sikerül a gyökércsatorna teljes feltárása, sterilizálása, hasznos segítséget nyújt a rendelőnkben megtalálható diódalézer.

Implantáció

A fogászati implantáció ma már az egész világon, így Magyarországon is széles körben ismert és elterjedt beavatkozás. Az implantáció egy speciális fogpótlási eljárás, amelynek során a hiányzó foggyökér helyére egy titánból készült csavart helyezünk az állcsontba. Ez a műtéti eljárás ma már szinte fájdalommentes. Az implantátum csontosodása után a csavar belsejébe egy csavarozható ún. „fej” kerül (ez olyan, mint egy lecsiszolt fog, csak titánból van), és erre ragasztjuk vagy csavarozzuk fel a koronát, több implantátum esetén hidat.

Az implantátumokról természetesen most csak általánosságban írunk, ezekből nagyon sokféle létezik, mi csak a prémiumkategóriás implantátumokat alkalmazzuk a rendelőinkben, mert ezek csontosodási hajlama, terhelhetősége, a széle körüli esetleges csontfelszívódás mind-mind a lehető legoptimálisabb. A beültetett implantátumokról gyári garanciát is biztosító certifikátot adunk át.

Az implantátumokat rendelőinkben csak erre specializálódott Master of Implantology diplomával rendelkező szakorvosok (általában általános orvosi diplomával is rendelkeznek, fej-nyaksebészek) végzik. Az implantológiai beavatkozásoknál a műtéteket az implantológus és a fogorvos együtt végzi a rendelőinkben. Minden implantológiai beavatkozásra jelentkező beteggel a fogszakorvos személyes konzultációt tart, amelynek során mintán is érzékelhetően bemutatja a páciensnek az implantáció lényegét. Nálunk műtét nélküli implantáció, azonnal terhelhető implantátumok is elérhetőek.

Parodontológia

Nagyon sok oka van a fogínygyulladásnak és az ennek következtében kialakuló fogágybetegségeknek. A parodontológus ezeket a betegségeket gyógyítja. Korábban ez elhanyagolt területe volt a fogászatnak, ma már erre szakosodott fogorvosok, az úgynevezett parodontológusok végzik ezt a munkát. A parodontológiai kezelésekben szinte egyedülálló segítséget nyújt a kevésbé ismert és még nem igazán elterjedt diódalézer, amely a rendelőinkben mint különleges és ritka eszköz megtalálható.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca. 91. 9. emelet 1. Kaputelefon: 3910 és harang jel
 

Telefon: +36 1 801 2848, +36309428738

E-mail: info@1st-dent.hu

Rendelési idő:
Hétfő-Péntek: 9-19h
Egyeztetés alapján hétvégén is.

Betegfogadás bejelentkezés alapján!

Kérjen visszahívást!