Fül-orr-gégészet

Rendelőnkben nyugodt, kellemes környezetben, felkészült, tapasztalt szakemberekkel és a legújabb technológiákkal várjuk, legyen szó a félévente esedékes ellenőrzésről, idült vagy akut problémákról, mint váratlanul jelentkező fájások, gyulladások, sérülések ellátása. 

Fül-orr-gégészet

Rendelőnkben nyugodt, kellemes környezetben, felkészült, tapasztalt szakemberekkel és a legújabb technológiákkal várjuk, legyen szó a félévente esedékes ellenőrzésről, idült vagy akut problémákról, mint váratlanul jelentkező fájások, gyulladások, sérülések ellátása. 

Kezeléseink között külön kiemelendő a lézerek és biomágnes terápia alkalmazása. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a gyermekek ellátásában, valamint a horkolás, orrcsepp függőség lézeres megszüntetésében. A lézeres orrmandula és garatmandula műtét nem jár vérzéssel.

Vizsgálatok

A diagnózis gyors és helyes felállítására rendelőnkben minden egy helyen adott. Ezt szolgálják az endoszkópos, mikroszkópos, ultrahangos és audiológiai vizsgálatok.

A páciens panaszainak, kórtörténetének felvétele után általános fül- orr- gégészeti vizsgálat történik. Ez az orr elülső és hátsó tükrözését, a szájüreg, garat, a hallójárat és dobhártya megtekintését, a gége indirekt vizsgálatát, a nyak betapintását   jelenti. A pontosabb diagnózis fellállításához szükség lehet kiegészítő vizsgálatokra.

Endoszkópos vizsgálatok

Az orrüreg, orrgarat, algarat, gége endoszkópos vizsgálata Tetracain vagy Lidocain felületi érzéstelenítésben történik. Duzzadt orrnyálkahártya esetén annak lohasztása szükséges orrcseppel átitatott vattával. Az endoszkópos képet kamerával tesszük láthatóvá a monitoron. Az endoszkópos vizsgálat időtartama kb. 10-20 perc.

Mikroszkópos vizsgálatok

A hallójárat, dobhártya, középfül mikroszkópos vizsgálatával megbízható, pontos képet kapunk ezen képletek állapotáról. A vizsgálat érzéstelenítést nem igényel, időtartama kb. 5-10 perc.

Ultrahangos vizsgálatok

Sinuscan orrmelléküreg ultrahang készülékkel történik az arcüregek és homloküregek vizsgálata. A vizsgálat sugárterheléssel, fájdalommal nem jár, kortól függetlenül elvégezhető. Képet kapunk az orrmelléküregekben zajló kóros folyamatokról, úgy mint polyp, cysta elváltozások, nyálkahártya duzzanatok, folyadék.

Orrmelléküreg és középfül CT vizsgálatok

Klinikánk a Radiodental Centrumban végezteti el a vizsgálatot. A vizsgálat 3 dimenziós felvételeket készít a területről. A páciens a felvételeket CD lemezen kapja meg, amelyet számítógépen jelenítünk meg és elemzünk ki.
A vizsgálat 1 napon belül elvégeztethető, ára 6500 Ft.

Kezelések

A szakma szabályai szerinti konzekvens ellátás mellett lehetőség van az idült és heveny orrmelléküreg gyulladások, hallójárat és középfül gyulladások lágylézer és biomágnes rezonancia kezelésére. Heveny gyulladásos folyamatokban a lézer energia az adott területen biostimulációt okoz, fokozza az immunsejtek aktivitását, csökkenti a fájdalmat, lerövidíti a gyógyulási időt. Idült  folyamatokban a mágnes terápia visszaállítja a normális sejt regulációt, így eredményezve a gyógyulást.

Lágylézer kezelések (150 mW, 200 mW teljesítményű készülékkel)

A kezelések védőszemüvegben, történnek, a kezelések fájdalommal, sugár terheléssel nem járnak.
– Arcüregek lágylézer kezelése 3-3 perc
– Homloküregek lágylézer kezelése 2-2 perc
– Hallójáratok lágylézer kezelése zárt üvegtölcséren keresztül történik, ebbe vezetjük a lézerszálat. Az üvegtölcsért a hallójáratba helyezzük. A kezelés időtartama: 2-2 perc
– Középfül gyulladás esetén a fül mögötti terület lágylézer kezelése 2-2 perc

Biomágnes terápia

Klinikánkon egyszerre 3 páciens kezelésére van lehetőség. A szerv specifikusan létrehozott mágneses tér biostimulációt eredményez- javítja a mikrocirkulációt, fokozza az immusejtek aktivitását, elősegíti a sejtek közötti kapcsolatok normalizálódását, energiát közöl a sejtekkel- így gyorsítja a szövetek- szervek- szervezet gyógyulását. A kezelés kiválóan alkalmas fülzúgás, szédülés (lásd audiológia), orrmelléküreg, középfül gyulladás, ekcéma, allergiás nátha (lásd allergológia) gyógyítására. A szerv specifikus kezelés időtartama 30 perc. Idült folyamatoknál (meghaladja az 1 hónapot) 6-8 kezelés, heveny gyulladásoknál 2-3 kezelés ajánlott.

Kórképek, amelyeknél ajánlott a biomágnes kezelés: orrmelléküreg gyulladások, középfül gyulladás, szédülés, fülzúgás, allergiás betegségek.

EarDoc terápia

A készülék hatékonyságát a rezonancia elvén fejti ki. A fül mögötti területre adott mikrorezgések a középfülben zajló gyulladásos váladék kiürülését segíti elő az orr felé. A kezelés fájdalmatlan, életkortól független, időtartama: 3-3 perc. Ajánlott középfül gyulladás és fülkürt hurut esetén. Lágylézerrel kombinálva a gyógyulás eredményesebb.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca. 91. 9. emelet 1. Kaputelefon: 3910 és harang jel
 

Telefon: +36 1 801 2848, +36309428738

E-mail: info@1st-dent.hu

Rendelési idő:
Hétfő-Péntek: 9-19h
Egyeztetés alapján hétvégén is.

Betegfogadás bejelentkezés alapján!

Kérjen visszahívást!