Szép fogak köré szép arc jár

Ha szeretnénk szebbé varázsolni a mosolyunkat, elmegyünk a fogorvoshoz, és megbeszéljük vele, min változtatnánk. Ahhoz, hogy szép és harmonikus legyen a végeredmény, az arcunkat és a fogsorunkat együtt, egységként kell kezelni. Ma már van olyan fogászati rendelő, ahol a tökéletes mosoly megalkotásánál az arcunk szépítésére, fiatalítására is van lehetőség plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül.

Az esztétikai fogászat egy külön ágazat a fogászaton belül. Nem mindig csak arra van szükség, hogy helyreállítsák a fogaink állapotát. Van, amikor kifejezetten az a cél, hogy szebbé varázsoljuk a mosolyunkat: egységesebbé, szebb formájúvá, fehérebbé tegyük a fogsorunkat. Ezt komoly tervezés előzi meg. Érdemes leülni az erre szakosodott fogorvossal, és átbeszélni, hogy milyen színű, formájú fogsort szeretnénk. Legalább ilyen fontos az is, hogy az elképzelésünk passzoljon az arcunkhoz. Hiába szeretnénk ragyogó hollywoodi mosolyt – ha ráncos az arcunk, megereszkedett a tokánk, nem szép a dekoltázsunk, nem lesz harmonikus a végeredmény.

Az arc is a mosoly része

Gyakori, hogy a fogak nagyságával, vastagságával igyekeznek korrigálni a száj körüli ráncokat új fogsor készítésénél. Azt remélik ettől, hogy a nagyobb fogak kitöltik a száj körüli ráncokat. Ez azonban sokszor nagyon disszonáns végeredményhez vezet. Látszik, hogy nagyobbak a fogak a kelleténél, és összességében nem lesz szép a mosoly. Ma már van más megoldás is arra, hogy a száj körüli és az arc egyéb területein lévő ráncokat korrigálják úgy, hogy a fogsor és az arc harmonikus egységet alkosson.

A bőr legfelső rétege alá be tudnak juttatni olyan anyagokat, amelyek feltöltik a ráncokat, és fiatalosabbá varázsolják a bőrt. Az egyik legújabb eljárás az ún. bioszál bejuttatása. Akupunktúrás tűhöz hasonló vékony tűvel behúznak egy növényi alapanyagokból természetes úton előállított speciális szálat, ami magától felszívódik. A hatása olyan, mintha két pont között kifeszítenénk a bőrt.  „A bioszál a bejuttatás után a környezetében serkenti a kollagéntermelést, ezért a felszívódás után sem esik be az az arcterület, ahol a beavatkozás történt, hanem a bőr saját kollagénje kitölti. Ez a hatás 7 évig megmaradhat. Ez alatt az idő alatt kisebb ráncok, lyukak megjelenhetnek, de ezeket egyéb kisebb beavatkozásokkal, például hialuronsavval lehet korrigálni” – magyarázza dr. Balogh István, a 1st Dent Fogászat vezető fogorvosa. Náluk elérhető ez az újfajta eljárás.

Természetesen fiatalos arc

A beavatkozás sokkal kíméletesebb, és természetesebb hatást is lehet elérni vele, mint egy plasztikai műtéttel. Nincs vágás, nincsenek műtéti hegek és varratok. Bármikor, akár egy ebédszünet alatt be lehet ültetni a bioszálakat. Míg az arcplasztikával visszafordíthatatlan a végeredmény, és sok beavatkozás után eltorzulhat az arc, addig ez egy visszafordítható folyamat. Mivel nem vágnak ki bőrt, az arc az évek során fokozatosan visszatér az eredeti állapotába. Ráadásul a bioszál behúzása nem jár fájdalommal, csak kisebb kellemetlenséggel. Érzéstelenítő krémmel bekenik előtte az arcot, és attól függően, hogy ki mekkora területet szeretne fiatalosabbá varázsolni, annyi szálat húznak be, amennyire szükség van. Az egész arcra 40 vagy akár 40 fölötti szálra is szükség lehet. Ha maradnak kisebb lyukak, azokat bőr alá fecskendezett hialuronsavval töltik fel.

„Minden beavatkozást egy nagyon alapos konzultáció előz meg. A páciens elmondja, hogy mit szeretne, mi pedig elmondjuk, mit várhat. Felrajzoljuk a várható eredményt az arcára, és tükörben megnézheti, mire számíthat. Nem akarunk 70 évesből 20 évest csinálni, hanem egy friss, kipihent, fiatalos arc lesz a végeredmény, ami azonnal látható” – mondja dr. Balogh István.

Implantátum beültetésénél is hasznos

Amikor mű foggyökeret – implantátumot – ültetnek be, először kihúzzák az eredeti fogainkat az adott területen, és várni kell 3 hónapot, hogy az implantátum becsontosodjon. Ez alatt az idő alatt a fogíny befelé és függőleges irányban is sorvad. Erre a sorvadt fogínyre kerülnek rá az új fogak, amitől a száj körüli rész beesetté válhat. Ennek kivédésére szoktak műínyt rakni a sorvadt fogínyra, de ezt nem mindenki szereti. Az ilyen esetekre is megoldást jelenthet a bioszál, mert ezzel a száj körüli területet feszesebbé lehet tenni, és nem lesz beesett az arc akkor sem, ha nincs műíny.

Keretes: Mi az a bioszál?

Az arc kontúrjai természetes módon, felszívódó bioszálakkal, plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül javíthatók: vágás nélkül végezhető az eljárás, a bőr természetes működését serkentve javíthatók a kontúrok. A bio-felszívódó szálak intenzíven stimulálják a környező sejteket az első pillanattól kezdve, ennek hatására újabb rugalmas rostok és kollagén termelődik, így a kezelt bőr kontúrozott lesz és fiatalosabb marad. Nincs felső határa a beavatkozásnak. Ezt a fajta szálas kontúrozást lehet egyéb helyi kezelésekkel, elsősorban hialuronsavval történő feltöltéssel kombinálni.

Bioszálak a feszesebb arcért

Az arc kontúrjai természetes módon, felszívódó bioszálakkal, plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül javíthatók: vágás nélkül végezhető az eljárás, a bőr természetes működését serkentve javíthatók a kontúrok. A bio-felszívódó szálak intenzíven stimulálják a környező sejteket az első pillanattól kezdve, ennek hatására újabb rugalmas rostok és kollagén termelődik, így a kezelt bőr kontúrozott lesz és fiatalosabb marad. Nincs felső határa a beavatkozásnak. Ezt a fajta szálas kontúrozást lehet egyéb helyi kezelésekkel, elsősorban híaluronsavval történő feltöltéssel kombinálni.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Cím:
1067 Budapest, Teréz körút 7.
Telefon:
+36-1-951-2145
+36-30-721-2978
E-mail:
info@1stdent.com
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 9-19h

Kérjen visszahívást!