Fekvő bölcsességfog húzás

Kétségkívül a legfeleslegesebb fogunk a bölcsességfog. Ráadásul, nem csupán felesleges, de akár komoly problémát is okozhat. Ha a bölcsességfog teljesen elfekszik (nekifekszik az előtte lévő fognak), akkor szükséges eltávolítani, azonban ehhez minden esetben magasan képzett szakorvosra van szükség.

Fekvő bölcsességfog húzás

Kétségkívül a legfeleslegesebb fogunk a bölcsességfog. Ráadásul, nem csupán felesleges, de akár komoly problémát is okozhat. Ha a bölcsességfog teljesen elfekszik (nekifekszik az előtte lévő fognak), akkor szükséges eltávolítani, azonban ehhez minden esetben magasan képzett szakorvosra van szükség.

Fekvő bölcsességfog

A négy bölcsességfogunk a harminckét fogunk közül a legtöbb problémát okozza. Nagyon sokszor nem nő ki a bölcsességfog, és az emberek többsége ilyenkor azt hiszi, hogy neki nincs is bölcsességfoga. Amikor a csontban marad a bölcsességfog, akkor általában annak az az oka, hogy akadályba ütközik. Ez az akadály lehet csont, lehet az előtte lévő fog csücske, oldala, gyökere. Ha teljesen elfekszik és nekifekszik az előtte lévő fognak, akkor beszélünk fekvő bölcsességfogról. Ez a páciensnek és a gyakorlott fogorvosnak, szájsebésznek is sokszor okoz gondot. Ezeknek a bölcsességfogaknak az eltávolítása minden szempontból nagyon ajánlott.

Honnan tudhatjuk, hogy érdemes eltávolítani?

A fekvő bölcsességfog felfedezését nagy mértékben segíti ma már a mindennapi gyakorlatban alkalmazott panorámaröntgen. Ha valakinél fogszabályozás történik, akkor a problémát nem okozó bölcsességfogat is a fogszabályozó szakorvos javasolja eltávolításra, gyereknél, felnőttnél egyaránt. Ezt ilyenkor megelőző okból kell tenni, mert a bölcsességfog teljesen váratlanul elkezdhet “nőni”, szeretne kibújni, de miután akadályba ütközik, elkezdi nyomni az előtte lévő fogat, fogakat. Ezzel részben fájdalmat okoz, részben torlódást, és nagyon komoly fogászati rendellenességet is előidézhet. 

Ritka esetben, ha szabályosan nőtt ki a bölcsességfog, akkor érdemes megtartani, akár betömni, akár fogpótlás esetén koronával ellátni és hídpillérként felhasználni. Fontos, hogy fekvő bölcsességfog elé ne engedjen a páciens implantátumot betenni, mert ha a bölcsességfog az implantátumot kezdi nyomni, abból komoly problémák alakulhatnak ki.

Miért problémás a fekvő bölcsességfog eltávolítása?

Az eltávolítását sokszor azért nem meri ajánlani a fogorvos, mert nem mernek hozzányúlni. Ezt be kell vallani, hogy sok esetben az eltávolítása műtéti beavatkozást igényel, és általában erre specializálódott szakemberhez kell vagy kellene fordulni.

Részben az állami ellátásban, részben a magánellátásban is sajnos kevés az ilyen orvos, sokszor keresnek meg minket ilyen problémával páciensek és hozzátartozóik, és nagy megnyugvással hallják, amikor mondjuk nekik, hogy felkészültek vagyunk a problémára, minden felszerelésünk és tudásunk megvan ehhez a beavatkozáshoz.

Mennyibe kerül?

A fog helyzetétől és állapotától függően 45 000 Ft-tól.

Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kérjen visszahívást!

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca. 91. 9. emelet 1. Kaputelefon: 3910 és harang jel
 

Telefon: +36 1 801 2848, +36309428738

E-mail: info@1st-dent.hu

Rendelési idő:
Hétfő-Péntek: 9-19h
Egyeztetés alapján hétvégén is.

Betegfogadás bejelentkezés alapján!

Kérjen visszahívást!